Cada cop que ens rentem provoquem canvis a l’epidermis (ens emportem una part del mantell àcid) que són transitoris: al cap d’una estona la pell torna a l’equilibri. Aquesta alteració serà més o menys important (i per tant la regeneració serà més o menys fàcil per a l’organisme) segons com sigui d’agressiva la rentada: des de rentar-nos amb només aigua freda o amb un sabó suau fins a rentar-nos amb aigua calenta, un sabó fort i/o una esponja molt rasposa. Si ens rentem sovint la pell no té temps de recuperar-se i queda desprotegida; per això en col·lectius que s’han de rentar molt les mans, com el personal sanitari, hi ha una incidència de dermatitis més elevada que la mitjana.1
Però a la societat de consum en general, i a la indústria cosmètica en particular, li interessa que ens rentem com més millor, i no precisament per raons de salut, sinó més aviat per incrementar el moviment econòmic. Per això s’alimenta la bona valoració social de tenir un aspecte “eixint de dutxar”, i a les formulacions dels productes d’higiene s’inclouen ingredients que intenten que els canvis que sofreix la pell en rentar-nos sovint siguin menors, i alhora “ajuden” la pell a recuperar-se; bàsicament són substàncies hidratants i reguladors del pH. Complicar les fórmules implica complicar també l'impacte ambiental... També es busquen detergents més suaus, que no ens alterin en excés si els usem sovint.
No hem vist cap fabricant que no alimenti la idea de rentar-se com més sovint millor. The Body Shop: Per millorar el resultat useu-lo regularment. Yipsophilia: Rentar-se sovint amb aquest xampú torna bellesa i brillantor als cabells. Món Deconatur: Xampú bioregulador indicat per al rentat diari dels cabells. Vidal Sassoon: A Sassoon pensem que la bellesa perfecta és diferent per a cada individu i que aconseguir-la ha de ser una lluita diària.