Tots els tipus de fusta es fan malbé amb l'aigua i els cops, la fusta massissa també amb el sol. La fusta massissa es pot reparar. El tauler, si es bufa per l'aigua es pot arreglar una mica, però no podrà tornar a tenir el mateix aspecte. Però si els tractem bé, tot tipus de mobles poden durar molts anys.
La fusta massissa pot ser atacada per corcs i termites. Prevenim-ho i, si trobem corcs en un moble, eliminem-los de seguida.
· Aplicar un producte anticorcs (tots són sintètics, encara no se n'ha trobat cap de natural amb eficàcia total). És convenient introduir-lo pels forats amb una xeringa i xopar bé tot el moble amb un pinzell. Després cal tapar el moble amb un plàstic durant una setmana.
· Portar el moble a un servei de tractament per temperatura: es fa baixar la temperatura fins que els corcs es moren literalment de fred. Per exemple, Tratamientos Garbí.
L'extracció de fusta pot contribuir a la deforestació o a donar vida als boscos i a les plantacions, tot depèn de com es gestioni. Busquem que tingui segell FSC.
Els taulers permeten aprofitar residus de fusta. Convé que tinguin poques resines nocives.
organitzacions gremials: Asociación Asturiana de Empresarios Forestales y de la Madera, Asociación Española de Recuperadores de Madera, Asociación Nacional de Fabricantes de Tableros, Confederación Española de Empresarios de la Madera;
centres de recerca: Asociación de Investigación de las Industrias de la Madera, Instituto Tecnológico del Mueble y Afines;
publicacions: Alimarket, Ecohabitar, Ecología Política, Revista Forestal Española;
organitzacions: Centre for Research on Multinational Corporations, Greenpeace, Programa de las Naciones Unidas para el Desarrollo, Programme for the Endorsement of Forest Certification schemes, Forest Stewardship Council, Rainforest Action Network, World Resources Movement.