Qui som?
ConsumpediaMed és un projecte finançat pel CAR/PN i realitzat en col·laboració amb el CRIC.
El Centre d'Activitat Regional per a la Producció Neta (CAR/PN) forma part del Pla d'Acció per al Mediterrani (PAM) del Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient (PNUMA). Es va establir el 1996 per la decisió de les Parts Contractants del Conveni de Barcelona per a la protecció del Mar Mediterrani contra la contaminació.
En els seus inicis, l'objectiu del CAR/PN es va fixar en la promoció i difusió de la producció neta en els sectors industrial, agrícola i turístic dels països del Mediterrani. Després, el 2007, el CAR/PN va adoptar l'enfoc integrat promogut pel PNUMA de producció i consum sostenibles, reflectit també a l'Estratègia Mediterrània per al Desenvolupament Sostenible (MSSD per les sigles en anglès), la qual va adoptar la producció i el consum sostenibles com un dels principals objectius per assolir el desenvolupament sostenible a la regió.
D'aleshores ençà, la missió del CAR/PN és la promoció de mecanismes que condueixin a pautes de producció i consum sostenibles en els paisos del Mediterrani.
El CAR/PN està ubicat a la ciutat de Barcelona (Espanya) i rep finançament del Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí d'Espanya un cop aprovat el seu pla de treball biannual per les Parts Contractants del Conveni de Barcelona i la Comissió Bilateral de Seguiment, formada per representants dels governs espanyol i català.
Una de les línies de treball a las quals el CAR/PN aspira és la promoció d'estils de vida sostenibles en adequació amb el patrimoni cultural, natural, econòmic i social de les societats mediterrànies, així com contribuir a la creació d'informació i educació en matèria de consum sostenible.
El Centre de Recerca i Informació en Consum (CRIC) és una associació independent i sense ànim de lucre que es dedica a la reflexió i a la proposta en el camp de consum conscient o responsable.
El CRIC parteix de la constatació que la societat de consum no s'està mostrant un model socioeconòmic satisfactori, tant pels creixents desequilibris ecològics i desigualtats socials que comporta com perquè no ens aporta plenitud com a persones: cada cop vivim amb més presses, més malalties, més solitud... A partir d'una anàlisi de totes aquestes disfuncions, fa propostes concretes d'acció en l'esfera personal i col·lectiva que ens ajudin a caminar cap a una nova cultura del consum.
El principal vehicle de comunicació del CRIC és revista trimestral Opcions. També fa xerrades, i està experimentant nous canals per difondre les seves idees, com l'àudiovisual o el teatre.
Les principals fonts d'ingressos del CRIC són les subscripcions i publicitat a la revista, les xerrades i les feines de recerca o comunicació per encàrrec. Les subvencions representen una part minoritària dels ingressos.