Informació sobre residus
Definicions
Obligacions del productor/posseïdor
Emmagatzematge. Etiquetatge i pictogrames
Símbols de perillositat dels productes
Gestió dels residus i de les aigües residuals
Tràmits per a la gestió dels residus
Gestió de residus com a subproductes
Documents necessaris per a la gestió dels residus
Procediment per a conèixer quins documents són necessaris per a la gestió dels residus
Gestió d'aigües residuals



Procediment per a conèixer quins documents són necessaris per a la gestió dels residus


Per a conèixer quins documents dels descrits en el punt 5.3.6 han de ser utilitzats, segons el tipus i la quantitat de residus generats, en aquest apartat es descriuen els passos a seguir:

- Conèixer el codi de residu segons el Catàleg de Residus de Catalunya. Aquest procediment es pot realitzar de forma manual (amb el mateix catàleg) o mitjançant la web de l'ARC (http://www.arc-cat.net/ca/aplicatius/ccr/jr-42000.asp).

Per exemple, per les bateries, el codi és 160103.

- Consultar la taula d'equivalències entre els codis del Catàleg de Residus de Catalunya i els annexes de classificació 1 i 2, disponible en el Manual de residus de Catalunya. En l'annex 1 els residus es classifiquen per grups. Cada grup té una quantitat límit que determina els documents a utilitzar. Respecte l'annex 2, només s'ha de comprovar si està o no en ell.

Per exemple, les bateries, estan en el grup 21 de l'annex 1 i SÍ estan a l'annex 2.

Taula d'equivalències entre els codis del Catàleg de Residus i els annexes 1 i 2 del Manual

 

- Buscar en la taula dels annexes del Manual de residus de Catalunya, comprovar que el codi de l'annex 1 on està el residu és el mateix que en la taula anterior, i anotar la quantitat màxima. Comprovar si el residu esta present o no en l'annex 2.

Per exemple, les bateries estan en el grup 21 de l'annex 1, amb quantitat màxima de 500 quilos, i estan presents en l'annex 2.

Annexes 1 y 2 del Manual de Residus de Catalunya

- Conèixer quins documents són necessaris per a la gestió d'aquest residu. Interpretant les descripcions dels documents fets anteriorment, es pot obtenir la taula següent, molt útil per conèixer quin tipus de residu requereix fulla d'acceptació i fulla de seguiment.


1

2

3

4

Annex 1 <

Annex 1>

Annex 2 <

Annex 2>

A

Valorització

FS FA

FS FA

FS FA

FS FA

B

Tractament

FS FA

FS FA

FS FA

FS FA


En el cas de que el residu estigui present en l'annex 2, s'han d'utilitzar les columnes 3 i 4. Si no està present, les columnes vàlides són la 1 i 2.

Per tant, en cas de gestionar 560 quilos de bateries (anualment) i es pretengui valoritzar-los, la casella a aplicar és la A4. Així doncs, és necessari utilitzar les fulles de seguiment però no les d'acceptació.

La interpretació que podem obtenir observant aquesta taula és que els productes que es puguin valoritzar requereixen menys documentació que aquells que reben només tractament i rebuig, aquells que es troben en l'annex 2 (els de menor perill) també necessiten menys documentació. I per finalitzar, per quantitats inferiors a les indicades en l'annex 1, la documentació és menor que per quantitats superiors.